La Consellera Ana Barceló ha anunciat mesures restrictives per a diferents municipis de la Comunitat Valenciana i per a les seus festeres tradicionals, on es limitarà l’aforament a un màxim de sis persones.

Aquestes mesures restrictives s’aplicaran a Elda, Petrer, el Pinós, així com a Morella, Nules, Onda, Vinarós, Algemesí, Guadassuar, Crevillent, Elx, Ibi, Muro d’Alcoi i els 18 municipis del Departament de Salut d’Oriola.
Barceló ha assegurat que «sempre adoptem mesures de control proporcionades als distints nivells d’alerta definits per un conjunt d’indicadors epidemiològics i de capacitat assistencial y de Salut Pública».

Algunes d’aquestes mesures, les quals estaran àmpliament detallades a la Resolució de demà, són:

  • Als velatoris: límit d’1/3 de l’aforament màxim. 25 persones a espais a l’aire lliure i 15 a espais tancats.
  • Qualsevol celebració: no haurà de sobrepassar més del 30% de l’aforament màxim, amb un límit de 30 persones.
  • Als restaurants i locals d’hostaleria: No més d’1/3 de l’aforament màxim a l’interior i a les terrasses no més del 50% de l’aforament.
  • Als actes culturals el públic haurà d’estar assegut en tot moment i no podran excedir el 50% de l’aforament.
  • Als establiments comercials minoristes: reduir a 1/3 l’aforament total i un màxim del 50%. També als mercadillos.
  • Haurà algunes mesures restrictives relacionades amb l’esport i activitats grupals. No es podrà utilitzar vestuaris ni dutxes.
  • Les competicions federades hauran de ser sense públic.

Aquestes mesures estaran en vigor durant 14 dies a partir de demà, quan es publique al DOGCV.

Per altra banda, la consellera ha anunciat altra mesura per a tota la Comunitat Valenciana relacionada amb les seus festeres tradicionals de la Comunitat, «quartelillos»…, els quals passaran a considerar-se com una «unitat social, per la qual cosa es limitarà l’aforament a un màxim de sis persones». 

Aquesta mesura estarà en vigor durant 9 dies, és a dir, fins al 9 de novembre, quan «es valorarà si es manté o no», ha explicat.