Les portes del Cementeri Municipal de Monòver s’han omplit hui de gent en l’acte d’Homenatge que s’ha dut a terme «en memòria de les persones que van ser afusellades pel Franquisme fa ara 81 anys».

I és que, tant des de la Regidoria de Memòria Històrica de l’Ajuntament monover com el col·lectiu de familiars dels afusellats a Monòver han organitzat «un emotiu acte en el qual han participat nombroses persones», com han explicat a La Teua Ràdio familiars que han participat.

 
Així, hui, a les 11h del matí, tant familiars de Monòver i d’altres localitats (Francisco Martínez i una de les filles d’un home afusellat, amb 92 anys),  com autoritats locals, com ara Iñaki Pérez, director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern del Consell, l’alcalde de Monòver, Alejandro García, o Júlia Tortosa, regidora de Memòria Històrica, «han fet els seus respectius parlaments i han llançat 36 roses al terra, al lloc on es van produir els afusellaments. 26 roses pels 26 afusellats de Monòver i de la comarca que es van afusellar a Monòver, que hui és l’aniversari dels primers afusellaments; i 10 roses pels deu monovers que van matar a Alacant».

A més a més, la música del flautista Marcial Picó ha provocat «un ambient emotiu i sensible».

Amb aquest acte des de Memòria Històrica es pretén «que mai oblidem el nostre passat recent i mantinguem viu el record d’aquelles persones a qui tan injustament se’ls va emportar la vida».