Ahir al voltant de les 20h de vesprada, uns minuts abans de l’entrada a missa, una part de la Palmera Imperial, la única que hi ha a Monòver, va caure al terra en el Jardinet de l’Església.

I és que, segons ha explicat a La Teua Ràdio, Salvador Giménez, regidor de l’Ajuntament de Monòver, “la mare no ha pogut aguantar amb les seues arrels el pes i la força del braç, del fill, i ahir, sobtadament es va precipitar contra al terra”.

Un home que es trobava assegut en un banc al costat de la palmera ha assegurat que “va caure a poc a poc al terra”.

Ahir, prompte es van traslladar fins al Jardinet de l’Església diversos membres del Govern local entre els quals es trobaven l’alcalde Alejandro García, Emilio Martínez, Vero Amat i el propi Salvador Giménez, els quals van avaluar la situació amb l’ajuda dels jardiners i arquitectes mediambientals.

Els experts consideren que es pot “salvar aquesta palmera perquè està en perfectes condicions”. Això sí, com explica Giménez, “cal replantar-la i que s’enganxen bé les arrels”.

Així, aquest matí, al voltant de les 6h, una empresa de jardineria ha anat a recollir la Palmera Imperial per tal de transportar-la, mitjançant “una grua de grans dimensions” al Polígon Industrial El Pastoret.

Aquesta palmera, de les més importants que hi ha a la localitat, per les seues dimensions i longevitat, “no estava malalta, no tenia picudo ni cap altra malaltia”. De fet, dies abans l’empresa encarregada de “posar a punt les palmeres, els palmers, van estar mirant-les i tot estava bé. Havien quedat en què dilluns pròxim vendrien a arreglar-les per a festes”.

Ara cal protegir-la “amb una estructura metàl·lica que els experts palmers explicaran com s’ha de fer, com està en moltes palmeres de la ciutat d’Elx, per tal d’aguantar la resta de braços d’aquesta Palmera Imperial i no perjudicar ambientalment”, com explica Salvador Giménez.

El regidor assegura que es va pensar en replantar-la en el parc del Salitre, però “els successius actes vandàlics que s’estan duent a terme en el municipi han fet que desestimem aquest emplaçament”, ja que en alguna ocasió “fins i tot han tret les mesures de contenció que es col·loquen a les palmeres per a sostenir-les”.

 

 

En aquest sentit, Salvador Giménez ha anunciat en primícia en La Teua Ràdio que “l’Ajuntament té la intenció de crear una Junta de Seguretat del Seprona, com ocórre en altres municipis, per tal d’evitar els serveis descontrolats”. Una mesura important i necessària per a “conscienciar a la gent”.

I és que, l’anterior regidora en l’àrea, Vero Amat, va posar diverses papereres pel poble, “i ja n’han collit i furtat 5 o 6. No sabem per a què volen aquestes papereres ni què fan amb elles. El cas és que ocasionen desperfectes i provoquen més despeses per a tots”.

A més a més, Giménez assegura que “crearem una Ordenança per tal d’instal·lar càmeres en llocs clau del municipi i poder controlar el vandalisme que hi ha al poble. Estem estudiant-ho per a instal·lar-les el més prompte possible en parcs i jardins, com ja fan en altres localitats veïnes.