L’Associació Monovera Siete Vidas, que s’encarrega del benestar i control de les colònies de gats a la localitat, ha explicat a La Teua Ràdio una campanya que han iniciat durant aquests dies.

I és que a causa de la “velocitat desmesurada i il·legal de molts cotxes per paratges com ara La Pedrera i la Sènia, s’estan produïnt continus atropellaments de gatets”. Aquesta situació, “tira pel terra tota la nostra tasca del CES (Captura, esterilització i solta dels gats).

Així, Siete Vidas ha iniciat una campanya de sensibilització i conscienciació per als conductors que circulen per camins rurals.

Aquestes són dues zones “molt transitades de la localitat, on perilla la integritat, fins i tot, de les voluntàries de Siete Vidas”. I és que “hem estat caçant de nit als animals i hem tingut algun altercat amb cotxes que no frenaven ni quan els veien”.

També perillen “els vianants, ciclistes, etc, per la qual cosa han sol·licitat a l’Ajuntament la instal·lació de ressalts en ambdós camins per a que els conductors redueixquen la velocitat”, com expliquen.

Davant aquesta situació, Siete Vidas ha iniciat una campanya “visual impactant en vàries zones” que prompte es podrà vore, “dirigida a aquells que creuen que circulen per una autopista en lloc de per un camí rural, emportant-se per davant moltes vegades éssers innocents”.

També han sol·licitat, novament, “la reubicació dels contenidors de la bifurcació de la Sènia, a una zona més segura per a la colònia de gats, a banda de més estètica també, ja que estem molt cansades de trobar-nos gats, quasi sempre esterilitzats, atropellats”.

Per tot això, des de La Teua Ràdio fan “una crida per a que tothom faça difusió d’aquest problema”.

En xarxes socials utilitzen el hastag: #CeniayPedreraNoSonUnaAutopista