Davant les previsions meteorològiques que posen en alerta roja a la nostra zona, municipis com ara Monòver, Novelda, Elda i El Pinós han decidit suspendre les classes de demà.

Novelda i Elda han confirmat a La Teua Ràdio que tancaran parcs i jardins, així com instal·lacions esportives per a evitar successos imprevistos.

Monòver ja té tancats els parcs i jardins i demà tancaran les instal·lacions esportives.

Queda a l’espera la confirmació d’altres localitats com ara Petrer.

Foto del CEIP Cervantes de Monòver

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha actualitzat a les 12.27 GMT d’aquest dimarts 10/09 la previsió meteorològica i servei d’alertes en la Comunitat Valenciana, decretant l’alerta taronja en tot el litoral regional valencià i l’alerta nivell roig en la vertical del litoral centre d’Alacant (Alacant capital) i sud de la província per unes condicions climàtiques extremes i potencialment destructives per la formació en capes mitjanes de l’atmosfera d’una DANA (depressió aïllada nivells alts) que provocaran pluges localment molt fortes i de fins a 90 litres d’aigua per metre quadrat en curts espais de temps.

L’alerta estarà activa des del moment de l’inici i en les posteriors 36 hores.

A aquesta situació extrema s’uneix a més la possible formació d’un Medicane (Mediterranean Hurricane), amb vents superiors prolongats als 100km/h.

És una condició meteorològica totalment inusual, coneguts en meterologia com a ciclons híbrids mediterranis amb risc marítim intens a causa de la formació de grans ones que arriben a la costa.

El risc en terra és potencialment intens per a béns i persones per la força destructiva del vent al qual cal unir les possibles i violentes avingudes d’aigua.

Es prega màxima difusió i atent a les previsions,  ja que aquesta previsió pot canviar hora a hora, a causa de la gran inestabilitat en capes mitjanes i altes.

Més info en infoGVA, @112CV i serveis de premsa de Conselleria de Governació